aanmelden
Xotic brengt dubbelpedaal uit voor Oz Noy
Twee klassiekers in een behuizing
Merknieuws 01-09-2017
Het Californische boetiekmerk Xotic brengt twee van zijn inmiddels klassieke pedalen, de RC Booster en AC Booster, in één behuizing uit als signaturepedaal voor Oz Noy.
door: redactie

AC/RC
Je kan wel zeggen dat Xotic zijn roem te danken heeft aan de RC en AC Booster en, iets later, de BB Preamp. De RC laat je gitaarklank in takt, maar voegt toch iets toe wat 'm heel aantrekkelijk maakt. De tweebands EQ werkt erg goed en als je wilt kan je een beetje drive toevoegen. Maar hoe je 'm ook instelt, zijn kracht ligt erin dat hij een eenheid lijkt te vormen met je gitaar en versterker. De AC Booster heeft een meer eigen klank en met bovendien meer oversturing. Oz Noy gebruikt ze beiden al jaren, dus was het logisch dat hij deze twee pedalen combineert in zijn signature pedaal dat in een gelimiteerde oplage van 1500 stuks wordt uitgebracht.

Het pedaal is relatief eenvoudig van opzet met alle functies van de RC en AC Booster onder handbereik. Beide effecten zijn afzonderlijk van elkaar in te schakelen en dus ook samen, waarbij de RC Booster de AC Booster verder laat oversturen. Volgens Oz Noy is dat waar het echt interessant wordt, omdat je dan "een heel groot geluid krijgt."

De Xotic AC / RC-OZ is true bypass en wordt in de VS gemaakt. Hij werkt op een enkele 9 volt batterij of op een voeding tussen de 9 en 18 volt. Het pedaal wordt halverwege september verwacht.

In onderstaande filmpjes introduceert Oz Noy zijn signature pedaal en vertelt hij hoe Eric Johnson hem op de AC Booster attent maakte.

 

Meer informatie: www.xotic.us en www.warwick-distribution.de