aanmelden
Vox VX50BA
Vox met minibuisje
Merknieuws 11-09-2017
Vox komt met een 50W-bascombo in de VX-serie. Deze heeft een zogenaamde Nutube: een buis die er niet uitziet als een buis, maar het zeker wel is.
door: Redactie

 

De VX50BA is qua uiterlijk typisch Vox, ook al hadden we liever een wat meer vintage uiterlijk gezien, zoals bij de broers voor gitaar en akoestische gitaar. De metalen grille echoot echter het ouderwetse doek en zoals het hoort op een Vox-basversterker, is er een verticaal logo. Bij de rode voorplaat denken we natuurlijk meteen aan 'onze' Vanderkley, maar dat zal toeval zijn.


De Vox levert 50W en doet dit via een 8”-speaker in een kunststof basreflexbehuizing, waardoor het totaalgewicht op slechts 4,5kg komt. Opvallend is het gebruik van de Nutube. Dat is echt een kleine buis, maar door moderne technieken is deze niet meer gevat in een glazen bol, maar in een chip-achtige, rechthoekige behuizing. Door deze buis is de sound lekker warm en organisch. Qua bedieningsknoppen zien we een 4-band EQ, gain, master en schuiven voor een compressor en een drive. De versterker heeft verder onder meer een AUX-in, een hoofdtelefoonuitgang en een DI-out om je geluid rechtstreeks naar de tafel te sturen.

Vox-website * Importeur Voerman