aanmelden
‘Bijbel voor popmuzikanten’
Muzieknieuws 28-03-2017
Door de vele nieuwe (technologische) ontwikkelingen is het leven van muzikanten tegenwoordig spannender, maar ook verwarrender dan ooit. De geheel herschreven zesde editie van De Muzikantengids wil je ...meer »»
Ludwig Platinum Snare Drum Center Tour
Muzieknieuws 07-02-2017
De Ludwig-importeur voor Europa, Fentex Percussion uit Lijnden, maakt momenteel een intensieve tour langs 50 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk: The Ludwig Platinum Snar ...meer »»
3 februari 2017 in 013, Tilburg; 5 februari 2017, De Spiegel, Zwolle
Muzieknieuws 13-01-2017
Hij is al jaren de ongekroonde koning van fingerstylegitaar. Tommy Emmanuel komt begin februari voor twee concerten naar Nederland, in Tilburg en Zwolle. Hij beheerst alle technieken tot in de puntjes ...meer »»
King Crimson-bassist leed aan kanker
Muzieknieuws 08-12-2016
Op 7 december is Greg Lake overleden. Hij vocht al een tijd tegen kanker. Lake was bassist/zanger van King Crimson, bassist, gitarist, zanger en songwriter voor Emerson, Lake & Palmer en de kans is gr ...meer »»
Problemen voor dealers en fabrikanten; een lichtpuntje voor de consument
Muzieknieuws 05-12-2016
In Zuid-Afrika is tijdens de Convention of International Trade of Endangered Species of Flora and Fauna, oftwel CITES, besloten dat alle soorten palissander (rosewood, geslacht dalbergia) en bubinga ( ...meer »»
Nieuw muziekplatform zoekt investeerders
Muzieknieuws 22-11-2016
Vijf muziekliefhebbers zijn een veelomvattend muziekplatform aan het ontwikkelen en zoeken aandeelhouders! Via crowdfunding site Symbid kan je al voor 20 euro een aandeel krijgen in dit nieuwe initiat ...meer »»
Een wereldkaart van louter songttitels
Muzieknieuws 18-11-2016
Het Engelse Dorothy slaat weer toe. Na de mooie illustraties 'A History of Alternative Music' en 'A History of Electronic Music' presenteren ze nu 'The World Song Map': een wereldkaart met songtitels ...meer »»
Derde editie vol workshops en optredens
Muzieknieuws 31-10-2016
Op 17 december staat op het Boxmeers Gitaarfestival de zessnaar in de schijnwerpers. Theater De Weijer organiseert dit festival met gitarist, singer-songwriter en producer BJ Baartmans. ...meer »»