aanmelden
Infinity (by Showtec) iS-200
Light Gear 31-01-2015
door:

MOVING HEAD


 

 

BOUW

De bouw van van deze Infinity IS-200 is gelijkaardig aan die van de IB-2R die we in een vorige editie hebben getest, al is deze IS-200 een beetje kleiner. En de lens is een beetje groter. Ze heeft bijna dezelfde diameter als de kop en die breedte wordt over de gehele lengte aangehouden. We moeten er wel bij vermelden dat beide toestellen niet voor hetzelfde gebruikt worden.
De IS-200 is een led moving head van 200 watt. Ze heeft twee wielen met elk zeven kleuren plus wit en met zeven roterende gobo’s met snelheidsregeling en “shake”-functie. Verder is er ook nog een tweede wiel met acht vaste gobo’s. De IS-200 heeft ook een 3- facetprisma met rotatie- en snelheidsfuncties. Op het vlak van de snelheid moeten ze niet verlegen zijn t.o.v. de concurrentie. De focus is gemotoriseerd, de dimmer is digitaal. Deze dimmer heeft een eerder originele vorm. Wanneer hij actief is, kunnen we de vorm van een kaakgewricht onderscheiden. Ik heb veel plezier beleefd aan de combinatie met verschillende prisma’s. Ik weet niet of dit effect bewust zo bedacht is, maar het werkt wel! De lier en de kop kan panoramisch 540° bewegen en verticaal 270°. Dit alles aan een best wel indrukwekkende snelheid. Je kan het toestel met zijn automatische functie gebruiken of als slave bedienen. Dit type toestellen komt pas helemaal tot zijn recht wanneer je ze bestuurt via DMX. En dit in 18- of 21-kanalenmodus, naargelang uw behoefte of de beschikbare kanalen op uw DMX-lijn.
De IS-200 is geoptimaliseerd voor een snelle installatie en werking. Een voorbeeld: er wordt een batterij meegeleverd om het toestel alvast in te stellen nog voor het op het elektriciteitsnet is aangesloten. Ik had deze functie in het verleden alleen nog maar op heel dure modellen gezien. Nog een handigheidje: de positiesensor. Deze past de leesrichting van het scherm automatisch aan, naargelang de houding. Uiteraard is het toestel ook voorzien van een bevestigingssysteem voor meerdere posities. Tot slot twee kleine minpuntjes. De behuizing is enkel met schroeven te openen en niet met clips (maar dat is slechts een detail). Verder kun je toch echt wel de ventilator horen, maar dit type toestellen is voornamelijk bedoeld voor gebruik op evenementen waar we met een hoog geluidsniveau te maken hebben. Denk maar aan fuiven, festival, concerten, enzovoort. En dan speelt dit niet.

 

OUTPUT

De IS-200 produceert een geconcentreerde straal van een ronduit indrukwekkend vermogen. We moeten voorzichtig zijn, want op korte afstand is hij best wel warm. Ik heb dat even getest. Op een meter afstand werd het na enkele minuten echt ongemakkelijk.
De combinatie van de twee kleurwielen zorgt voor een breed spectrum. Dat gaat van erg verzadigde kleuren tot pastelachtige tinten. Het is heel leuk om de twee gobowielen samen te gebruiken. Psychedelische effecten verzekerd!

 


HANDLEIDING EN ACCESSOIRES

Het toestel komt in een kartonnen doos met een in de vorm gegoten bescherming. Verder vinden we in de doos ook nog de handleiding, de voeding en de bevestigingsbeugels.

 

 

PRIJS

Voor de prijs van 2.149 (excl. BTW) is de Infinity IS-200 van u. Dit is een heel bedrag, maar toch een pak goedkoper dan bij concurrerende merken. Hou er ook rekening mee dat dit een toestel is dat slechts een zeer kleine oppervlakte bestrijkt. Je hebt er dus al verschillende nodig om een zeker effect te krijgen.

 

 

BESLUIT

Dit is een kwaliteitstoestel dat niet moet onderdoen voor de vaak veel duurdere heads bij de concurrentie. Ik heb de test uitgevoerd met een console van Chamsys (het apparaat was beschikbaar op hun website, wat trouwens voor de meeste toestellen het geval is) en ik was meteen on der de indruk van het reactievermogen en de snelheid.
Het is niet verwonderlijk dat ons besluit paralel is aan dat van de eerder geteste IB-2R: prestaties, bouw en afwerking staan op het niveau van veel duurdere producten. Wanneer je niet in de allerstilste omgevingen moet werken, zal deze Infinity IS-200 fantastische diensten bewijzen.